lauantai 17. toukokuuta 2014

Rakas päiväkirja osa 11

Moikka moi! Tänään vähän treeni ohjelmista. Olkapää-käsi-selkätreeni, mitä mä sielä salilla sitten teen. Paras vinkki tähän on että tee kaikkia laitteita joissa on punaisellamerkitty kyseiset lihakset :'D Se oli siinä! kiitos! Hyviä treenejä!


Ei vaiskaa, on siinä monta muutakin juttua mitä pitää miettiä. Aluksi on aika urakka kun kokeilee mitkä on ne omat maximi painot, joilla jaksaa tehdä just ja just kahdeksan toistoa. Jos heti aluksi nousee liian helposti ja rivakasti neljä toistoa, niin lisää painoa vaan. Neljän toiston jälkeen sen yleensä tietää mikä on tarpeeksi, sen jälkeen pitäisi alkaa tuska ja kamppailu. Kannattaa myös kirjottaa kyseiset painot muistiin, helpottaa treeniä ensi kerralla.

Toinen erittäin tärkeä juttu on että kuuntelee kroppaansa. Kaikille ei sovi sama treeni, kaikille ei toimi sama treeni. Ota selvää, katso netistä, opiskele, inspiroidu, kokoa oma treeniohjelma tai osta personal trainerilta :)

Tämän harrastuksen suola ja sokeri on se että se vetää mukanaan, se antaa niin paljon uutta sisältöä elämään. Minä ainakin olen ihan koukussa. Rakastan katsoa treeni videoita. Opiskella oikeaoppisia liikeratoja ja uusia liikkeitä. Tehdä uusia treeniohjelmia. Lukea blogeja, kirjoittaa omaa blogia. Suunnitella päivän ruuat ja treenit etukäteen. Laittaa terveellistä ruokaa, tuputtaa sitä miehelleni :'D Lenkkeillä Topin kanssa pitkiä lenkkejä metsissä ja järvenrannoilla.

Tästä se lähtee! Mun olkapää-ojentaja(allit)-hauistreeni!

1. Alkulämpö aerobinen, joko crosstrainerillä tai soutulaitteella, että saadaan käsiin liikettä ja veri kiertämään. Noin 5-10min, koska olen laiska lämmittelijä ja teen aerobista niin paljon muutenkin, koska pitkät lenkit koiran kanssa kolme kertaa päivässä :) Jalka ja vatsatreeni päivinä teen juoksumatolla, koska tykkään siitä laitteesta eniten.


2. Olkapäätreenini alkaa pustypunnerruksesta laitteessa. 24kg x 8 toistoa x 3 sarjaa. Tässä on hyvä muistaa ettei laske kyynärpäitä liian alas, kuvassa näkyy liike rata hyvin :) ps. kuva lainattu body lehdestä. Mä todellas tarvitsen sen hovi kuvaajan salille :´D olis paljon mielekkäämpää kirjottaa tällästä päivitystä kun ei tarvis lainailla kuvia mistään ja onhan se kivempi tuupata blogi täyteen omaa naamaa XD onhan tää sentään mun naaman pyhäikkö ja itserakkauden tyyssija ;)



3. Sitten viereiseen laitteeseen ;') Vipunostot sivulle 16kg x 8 toistoa x 3 sarjaa. Tän voi tehdä käsipainoillakin ,mutta tykkään tehdä laitteesta, kun on yliliikkuvat nivelet joka raajassa, niin olkapäät muljuu ja naksuu, laitteessa se on siedettävämpää. ps.eka kuva Acticin laitteen kyljestä ja toka taas body lehdestä.



4. Dipit laitteessa, todella hyvä monitoimi liike! Ottaa moneen lihakseen. Tää on kiva laite kun eristää hyvin liikkeen vaan näihi tiettyihin lihaksiin. Tässä istutaan ja sidotaan ittensä vyöllä kiinni laitteeseen :) Tähänkin liikkeeseen on olemassa kymmeniä variaatioita, eikä laite ole todellakaan välttämätön :D


5. Avustettu leuanveto laitteessa 35kg avitus x 8 toistoa x 3 sarjaa. Tätä laitetta teen aina kun huvittaa eli pari kertaa viikossa, olkapää ja selkätreenin yhteydessä, koska leuanveto. Se on vaan niin hyvä yleisliike. Saan vedettyä ihan normaali leuanveto tangossa, ilman mitään apuja 2-3 leukaa, enemmän saa jos tekee usein ja treenaa tätä. Itse en koe tarvetta saada montaa leukaa vedettyä, se ei kasvata mun egoa tai virtuaalipippeliä ;)


6. Pullover laitteessa (voisi tehdä myös ylätaljassa köyden kanssa) tässä 41kg x 8 toistoa x 3 sarjaa. Tää on yksi parhaita laitteita maailmassa!! katsokaa nyt tota karttaa!! Näin monta lihasta samalla kertaa yhdellä laitteella!! 8D upeeta! Tää ottaa ja tuntuu niin paljon lihaksissa! Hiton hyvä liike. Katsokaa youtubesta videoita miten tehdään ylätaljassa. Suosittelen! :)


7. Pystysoutu alataljassa 27kg x 8 toistoa x 3 sarjaa. Tässäkin liike rata, älä nosta liian ylös kroppa suorana ja tiukkana :) ps. oikeesti harmittaa ihan sikana lainata näitä kuvia netistä -__-



8. Pystysoutu yhdellä kädellä käsipainolla. Ottaa takaolkapäähän, monet unohtaa treenata tätä lihasta kokonaan ja treenaa vaan etuolkapäätä, tällä saadaan olkapäähän täydellinen paketti :) mutta tämä on ihan pakollinen liike. Tässä tärkeää pikkunen etukeno, jos nojaat tai heijaat taaksepäin liike ottaa etuolkapäähän ja menee ketuiksi. Joten nojaappa vähän eteenpäin. Huom! Tässä pienet painot, sen verran harvinaista lihasta rääkätään. 7kg x 8 toistoa x 3 sarjaa


9. Ranskalainen punnerrus ja penkkipunnerrus kapealla otteella, nämä vuorotellen ja ojentajat huutaa hoosiannaa :´D Tässä 8 toistoa ranskalaistapunnerrusta ja 8 toistoa penkkipunnerrusta samaan syssyyn ja sitten pikku tauko, tässäkin yhteensä kolme kierrosta/sarjaa :) Näillä neljällä (plus aiempi dippilaite/normi dipit) saadaan hyllyvät allit pois ja tiukat ojentajalihakset tilalle :)




Tämä liike ei paljon esittelyjä tarvitse, alli rääkkien äiti! Tätä 8 toistoa ja 3 sarjaa, niin isolla käsipainolla kun vaan jaksat ja pystyt äsköisen rääkin jälkeen :´D

Ylätalja köydellä. Tässä tärkeää vetää nauruja erilleen kuten kuvassa näkyy ja pysäyttää yläasennossa ennen kun painot osuu painopakkaan, pidetään liike pienenä ja intensiivisenä, vetää nopeasti alas ja viedä hitaasti takaisin ylös :) Tässäkin 8 toistoa ja 3 sarjaa, itsellä tässä 40kg, vaikka sillähän ei ole mitään väliä paljonko mulla sitä painoa siinä on :´D kuva lainattu googlesta.
10. Viimeisenä muttei vähäisimpänä hauis >:)

Hauista treenaan musta barbaarin treenillä :'D tää on hyvä ja toimiva! Otetaan pitkätanko siihen painoa 20kg, 8 alhaalta puoliväliin, 8 ylhäältä puoliväliin ja 8 kokonaista alhaalta ylös. Tätä kolme sarjaa eli toistoja tulee yhteensä todella iso määrä!! Katso video :) Tätä teen kaksi kertaa viikossa.

www.youtube.com/watch?v=BAGH--CBfsU

Tässä vielä muutama hyvä treenivideo inspiraatioksi omaan treeniin, pistää miettimään tuleeko annettua kaikkensa salilla :'D Itellä ainaki vähä muuttu treeni näide jälkeen ku näin nää Joulukuussa :D

www.youtube.com/watch?v=8d8UFKv-vnM

www.youtube.com/watch?v=xf4yzfROOb8

www.youtube.com/watch?v=ae4K9t-rVws


Se oli siinä! Olisin ollut tyytyväisempi postaukseen jos olisi ollut tosiaan niitä itse otettuja kuvia, mutta ei voip mittään :D Toivottavasti tästä oli apua. Teen varmasti jatkossa uuden päivityksen aiheesta, sitten kun vaihdan salia, sillon tulee uudet laitteet ja ihan uusi ohjelma ja saan myös hovikuvaajan! ;)

Ensi kerralla luvassa jääkaapin ja keittiön sisältöä, mitä sieltä kaupasta tulee ostettua. Mitä dietillä syödään, miten eroaa normi plussa kalori massakausi ruuasta. Siitä lisää ensikerralla!♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti